شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 310904
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۷:۰۷

همزمان با ایام ولادت صدیقه طاهره سلام الله علیها، هفتمین دوره همایش زن مسلمان با عنوان "زن مسلمان و تفقه در دین" در سالن السنابس بحرین برگزار شد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، این همایش توسط بخش زنان شورای اسلامی علمای بحرین و با مشارکت بسیاری از متخصصان و محققان و فعالان امور زنان در داخل و خارج بحرین برگزار شد.

جلسه افتتاحیه این مراسم با سخنرانی شیخ محمود العالی رییس شورای اسلامی علما آغاز شد که سخنان وی دارای دو محور اساسی بود: اول: مقام حضرت فاطمه زهرا(ع) و مقامات غیبی و حق شفاعت آن حضرت و جدا کردن دوستداران خود در روز قیامت و مقامات عینی بی شماری مانند عصمت و حجیت بودن برای حجج الهی و الگو بودن برای معصومان و غیره. وی برای متبرک شدن این همایش به ذکر آن حضرت به ذکر این مقامات پرداخت.

محور دوم: در این باره بود که زنان باید حضرت فاطمه(ع) را الگوی زندگی خود قرار دهند. وی در این زمینه گفت: ما به خاطر ورود برخی شبهات به اذهان زنان در مورد جایگاه زن در اسلام متاسفیم؛ چرا که برخی تلاش میکنند زن را در اسلام به عنوان اسیر منزل و خدمتکار مرد جلوه دهند و ما باید در چنین همایش هایی به این شبهات و تهمت ها پاسخ دهیم. ایشان در پایان از تمام شرکت کنندگان دراین همایش مبارک تشکر و قدردانی نمود.

 

* اختلاط، مانع پیشرفت است

در بخش دوم همایش خانم زینب الجزیری استاد حوزه مقاله ای با عنوان اهمیت فقه در فعالیت زنان ارائه کرد. وی در این مقاله گفت: هنگامی که زن در زندگی فردی و اجتماعی بر اساس شرع و ضوابط اسلامی فعالیت میکند باید فعالیت او بر اساس مبانی و اصول روشن باشد و این فعالیت و ارتباط او از لحاظ ویژگی های زن فعال در اسلام که در صدد ارائه الگوی اسلامی است شناخته شده باشد تا بتواند در برابر هجوم بیرحمانه تبلیغات غربی و شرقی بایستد.

الجزیری از زنان مسلمان بحرین خواست همیشه در صحنه حضور داشته باشند و دیدگاه اسلامی خود را برای بنای آینده بیان کنند. دیدگاهی که زن مسلمان در تمام شؤون زندگی خود از جمله مادری و همسری و طبابت و تعلیم و تبلیغ با خود به همراه دارد و به آن ایمان دارد که آینده به دست او است تا اسلام را در آن متجلی سازد و آن را به جهان عرضه کند و با اطمینان کامل پا به عرصه فعالیت بگذارد.

مقاله بعدی مقاله ای بود از جانب گروه پژوهشی حوزه علوم و معارف اسلامی امام باقر علیه السلام با عنوان "جنبش فقهی و توسعه انسانی". این مقاله توسط لیلی علی حسین علی ارائه شد. وی از محققان خواست کمیته های تحقیقاتی و مراکز پژوهشی متشکل از علمای حوزه و متخصصان علوم دانشگاهی تشکیل دهند و در این کمیته ها به تولید کتب و مطالبی بپردازند که فقه را در تمام مؤسسات علمی و عملی رسمی و غیر رسمی نهادینه سازد.

وی همچنین از خواهران محقق خواست توجه مسلمانان را همیشه به وجوب فراگیری فقه جلب کنند و مسایل مورد ابتلا را به دیگران آموزش دهند و خانواده های مسلمان را به اهمیت فرستادن فرزندان به تحصیلات حوزوی در کنار تحصیلات دانشگاهی گوشزد کنند تا در آینده شاهد نسلی با عقل های کامل و بهره مند از علوم دینی و دنیوی باشیم که بتواند زمام امور مسلمانان را بر اساس موازین و دیدگاه اسلام به دست گیرد.

این مقاله همچنین بر ضرورت بهره گیری از رسانه ها برای انتشار اسلام و فقه اسلامی در زمینه توسعه انسانی و برپایی مسابقات تحقیقاتی و عملی برای تولید تحقیقات و اختراعات علمی با شرط برخورداری از عنصر فقه تاکید داشت.

 

* حضور زنان حوزوی در جامعه بحرین

یکی دیگر از مقاله های این همایش، مقاله ای بود با عنوان "حضور زنان حوزوی در جامعه بحرین" که توسط دو نفر از بانوان محقق به نام های زهرا جمعة لطف و زهرا سعید عید تهیه شده بود. این مقاله به اهمیت حضور حوزه ها در جامعه و حضور زنان حوزوی در بحرین پرداخته بود.

از نظر نویسندگان این مقاله ادغام حوزه در جامعه میتواند ضامن روی آوردن مردم و آماده سازی آنها برای دریافت پیام حوزه باشد همان طور که بدون معاشرت با مردم ،حوزه نمیتواند از اوضاع مردم و نیازها و مشکلات آنها با خبر باشد.

آنها تاکید کردند که زنان مبلغ باید خود به سراغ مردم بروند و از احوال و اوضاع زنان جامعه باخبر شوند علاوه بر اینکه ورود به جامعه موجب افزایش قدرت حوزه و نیروهای آن و ارتقاء سطح کیفی تبلیغ میشود.

این مقاله در زمینه حضور زنان حوزوی در بحرین چنین میگوید: کشور ما بحرین از نعمت حوزه های علمیه خواهران برخوردار است که مسؤولیت نشر علوم دینی در میان زنان جامعه بر عهده این بخش از حوزه میباشد و هیچکس نمیتواند منکر این نقش و وظیفه باشد. البته ما باید جنبه ارتباطی حوزه با جامعه را از لحاظ علمی به دقت مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم برداشت درستی از اوضاع خود داشته باشیم و همین موجب پیشروی حوزه ها به این سمت و سو و ارتقاء سطح تبلیغ حوزه ها میشود.

یکی دیگر از فعالیت های این همایش نمایش قطعه ویدئویی به نام "همایش زن مسلمان..درخشش و بازده" و توزیع جزوه مستندی در مورد مهم ترین موضوعات مطرح شده در شش همایش گذشته بود. در این همایش همچنین امکان مشارکت حاضران در بحث های مطرح شده وجود داشت و افراد متعددی به مشارکت در این زمینه پرداختند از جمله حاج خانم سلامة اولین مدرّس فقه در بحرین و همسر شیخ غدیری که بر ضرورت مواظبت بر حضور دروس دینی در حوزه ها و مساجد تاکید کرد و اینکه زن مسلمان نباید گرفتار روزمرگی بشود.

همچنین خانم استاد احلام الخزاعی رییس بخش زنان جمعیت الوفاق گفت: ما از حوزه انتظار داریم که در تمام جوانب زندگی بین ما حضور داشته باشد بدون اینکه نیاز باشد ما به سراغ حوزه برویم. خانم استاد زیبا خیامی نیز تاکید کرد که طلبه حوزه همیشه باید در بین ما حضور داشته باشد همچون طبیبی که با وسایل پزشکی خود به هر مکان سر میزند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha